Karlskogarevyn Gôrskôj är en revyförening som har arrangerat revyer sedan 1996 och har ca 45 medlemmar i alla åldrar. Vi gör en revy varje år som speglar vad som hänt lokalt såväl som nationellt och i den stora vida världen. Vårt mål är att varje år göra en revy som både vår publik och vi själva uppskattar och skrattar åt.

Karlskogarevyn Gôrskôj har växt för varje år och våra produktioner har blivit större och proffsigare. Vi har ett stort antal revy-SM-starter och fyra SM-guld på meritlistan, Karl Gerard hatten och vi har stått som arrangörer för Revy-SM två gånger.

Vi i styrelsen för Karlskogarevyn Gôrskôj är stolta och glada över att få vara en del av denna förening och vi kommer att fortsätta producera revy ett tag till.

2018 nådde vi publikrekord, vi hade slutsålda föreställningar rakt igenom.

2016 firade vi 20 år som revyförening och det gjorde även fyra medlemmar i vår förening, Torbjörn, Per, Helene och Andreas. Ett stort grattis till alla oss.
Vi avslutade säsong med en 20 års fest med både gamla och nya Görsköjingar. 

Styrelsen för 2018/2019 från höger Per Jakobsson, kassör, Britt Larsson, ledamot, Ida Hällberg ersättare, Anette Jakobsson ordförande, Bella Vehkamäki, ledamot och Robin Dahlberg, vice ordförande.

Barnteater

2007 startade vi en barnteatergrupp inom ramarna för Gôrskôj, sSmåkulensemblen i föreställningen "Trollsländan"om fick det självklara namnet Småkul. Första uppsättningen, sommaren 2007, var musiksagan Klas Klättermus, och det har efter det blivit ytterligare tre egna uppsättningar plus några samarbeten med barndansgrupperna på Kulturskolan i Karlskoga.

Småkul består mestadels av barn, men några av aktörerna och andra vuxna  från våra revyer brukar också få vara med. På bilden syns ensemblen från förställningen Trollsländan.

 

Historik

Vid Nyåret 1994-95 gav Revymakarna i Karlskoga ”KulTur i Kulan” vilket skulle visa sig bli den sista nyårsrevyn i Revymakarnas regi. Därmed avslutades en vid det laget elvaårig tradition, och till stor besvikelse för en vid det laget trogen revypublik stod Karlskoga därmed utan lokalrevy.

gs10_jub_grundareSaknaden ledde till att idén om Gôrskôj uppstod på våren 1996 i huvudet på tre 30-åriga karlskogakillar med blandad revybakgrund. De tre killarna var Mats Larsson, flera gånger kapellmästare i Revymakarnas produktioner; Anders Wahlström, revydebutant i Revymakarnas sista uppsättning och Christer Sohlberg, en av stadens trognaste revybesökare. Den bärande idén var att åter ge Karlskoga en lokal revy.

Det krävdes inte mycket övertalning innan man åter hade samlat ihop en stor del av gänget från ”KulTur i Kulan” vilka, precis som Mats, Anders och Christer, kände att det här med revy var alldeles för kul för att lägga av med. Till detta lades sedan ett antal nyrekryteringar, och Gôrskôjs första revytrupp var ett faktum. Den första produktionen hette ”Jubel på Bregårn” och var en sann lågbudgetproduktion.

 

Åren gick, och produktionerna blev större och bättre. Till årsskiftet 2005/2006 stod vi så inför en milstolpe; vår tionde revy! Det var nog inte många av oss, om någon, som tänkte så långt när vi tog våra första stapplande revysteg då under hösten 1996. Vi valde förstås att fira jubileet rejält under revysäsongen, och vår historia fick också en hel del utrymme i revyn detta år.

2010/2011 firade vi följaktligen 15 år. Detta gjorde vi genom att i en av akterna framföra revynummer från alla 15 år som vi hållit på. Premiären avslutades med att grundarna till föreningen framförde en sång tillsammans, ett framträdande som var mycket uppskattat!

Upphovsmakarna till föreningen har sedan en tid nu stigit av efter lång och trogen tjänst, och istället har andra medlemmar axlat ansvaret och fortsätter driva föreningen framåt och vidare.

2016 firade vi 20 år som revyförening och det gjorde även fyra medlemmar i vår förening, Torbjörn, Per, Helene och Andreas. Ett stort grattis till alla oss. De fick silverdiplom av Lokalrevyer i Sverige.

Silver

2017 fick fyra av våra medlemmar 10 års diplom, Britt, Rolf, Susanne och Jonathan.


Nu planerar vi för fullt för vår 23:e revy, vill du vara med? Hör av dig!